Hemresan NZ – Sverige

Hemresan startade kl 08:30 från Whalers Rise i New Plymouth, där Robyn och Gary bor. Anlände flygplatsen kl 08:40 för att få beskedet att flyget var inställt, p.g.a. regn! Alla senare flyg var fullbokade, varför vi blev tvingade att åka buss till Auckland, som New Zealand Air erbjöd oss. Gissa om vi var glada. Betalde oförskämt mycket för flygbiljetterna för att slippa åka buss! Själv tror jag att NZ Air ställde in resan p.g.a. för få passagerare. Man ställer inte in en flygresa p.g.a. regn, då skulle inte många plan komma iväg från New Plymouth (ej heller Göteborg där det säkerligen regnar mer än i NPL). Jag har ”claimat” NZ Air med tanke på att jag betalade 4 gånger mer för bussresan än vad jag skulle gör om jag hade bokat ”Intercity Bus”. Mycket tråkig avslut på vår semester resa i Nya Zeeland.
Bussen kördes i alla fall  bra av en kvinna, som lyckades ta oss till Auckland på ca 5 timmar. En liten turistbuss med 11 personer.
Planet från Auckland avgick i tid och vi landade i Peking kl 04:10 lokal tid. Hittade en Lounge där vi stannade  hela tiden till avgång kl 13:50 lokal tid. Peking – Stockholm tog 12 timmar, där vi landade 16:30 men fick sitta kvar i planet på plattan i TVÅ timmar innan vi kom in till ankomsthallen och kunde lämna planet.
Nästan lika dåligt som då vi fick sitta kvar i planet i Peking på väg ned till NZ. Vi missade i alla fall inte avgången till Göteborg p.g.a. försenad avgång. Var hemma vid 21-tiden.

xxx