CYPERN 2019- januari

Resan startade från Landvetter till Antalaya I Turkiet och vidare till Ercan flygplats nära Nicosia. Buss tog oss till ett mycket bra hotel SALAMIS på Farmagusta kusten I en stad som heter ISKELE.
Sen ankomst var inget hinder för hotellet. Ca 8 busslaster checkade in denna tid kl 21.00. Restaurangen hade öppet för oss och alla fick tillgång till sen buffe’.
TSS resorna är väldigt prisvärda men man gör så mycket som möjligt att ta igen ”förlusterna”. Redan på väg från flygplatsen informerade guiden om fördelen att köpa ”dryckes” paket framför enskilda betalningar av drycken man eventuellt kommer att inhandla på hotellet. EU12,-/dygn (i praktiken från 17-24.00) var billigare än att köpa en dryck för EU6,-. Så här fungerade hela veckan.
Hotell Salamis var bra och hade bra variationer på maten. Vi passade på att besöka baren innan matdags (för att få valuta på våra pengar!)
Tyvärr upptäckte jag förs när vi var hemma att jag förlagt mina nyinköpta solglasögon. TSS Kunde inte hjälpa mig att finna dem.

Hotell Salamis
Entre till hotellet
Fyra glada resenärer I Baren

Dag 2 var det dags för första bussturen till antika Salamis och Sant Barnabas Kloster. Vidare till Nicosia och mot den ”gröna linjen”. Dagen avslutade med besök på Selimiye Moske’n. Antika Salamis var intressant. Guiden berättade om ”antikens” herrar som regerade. Bilden nederst visar den offentliga toaletten som hade bade dam som herrsektion med en ”pissränna” runt om I cirkeln. En väldigt stor arena var bra bevarad. Användes på sin tid mycket frekvent, enligt guiden.

Grekiska sidan från gränsövergången i Nicosia

Dag 3 blev det en lång busstur mot nord öst till staden KARPAZ. Här blåste bra och regnet hängde I luften. Det blev korta utebesök för att inte frysa ”häcken av sig”. Här sprang det vilda åsnor I terrängen. En och annan turist hade köpt morötter, vilket var det enda de åt. Överallt fans det försäljnings ställen med olika sovenirer. Från Karpaz körde bussen söderut igen mot Golden Beach. Tyvärr var inte vädret med oss varför vi enbart passerade och tänkte oss hur sommaren Kunde vara här. Vi passerade Apostolos Andreas kloster och vidare mot Agios Afksentios kyrka innan dage tog slut på hotellet vid 16-tiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.