2019 november och in i december

Vädret börjar vända till det bättre i slutet av november. Redan den 24 november blev det varmt nog för sol och bad.

Tyvärr blev det inget bad för mig förrän vi kom till Aguilas. Där kunde jag cykla ned till stranden nära Anibal och få ett ”kallt” bad, ca 17 grader. Som jag nämnt tidigare är hösten 2019 kallare än tidigare år vi har varit här.
Från Salou körde vi ca 400 km till Torreveija, en ställplats som låg norr om Torre inte långt från La Mata (Guadamar del Segura) stranden.


Intill st.platsen hade vi Lidl, Mercadona och inte minst en fantastiks välfylld engelsk butik med all möjlig mat och ”godis” från England. Här stod en del skandinaver, som övervintrade här. Förmodligen för närheten till matbutikerna och Torreveija. En vandring fram och tillbaka till stranden tog lite mer än en timme.


Från Torre gick resan till Las Alcazares, en kort sträcka på några km. St.platsen här är bra men ligger precis vid en flygplats där militärplan över från morgon till kväll. Mer än två dagar här klarar man inte. Att några kan övervintra här är oförstående för mig. Vi stannade här tre nätter (med hörselskydd sista dagen).


170 km söderut ligger Aguilas, där nästa övernattning skedde. Vi gick med Laila och Lasse på konsert i Aguilas. Man spelade E.Elgar och B.Britten. Första stycket med Elgar var det en solist som spelade på Cello. Helt OK men hans två extra stycken som inte ingick i programmet kunde man vara utan. Dess roligare var det att lyssna på Britten som framförde ett mycket mordänt stycke, som var annorlunda mot vad man normalt hör när man lyssnar på klassisk musik.
På lördagen spelade vi golf med Lasse/Golf del sol/. Vi fick ett special pris på EU25:-/person inkl. Buggy. Detta beroende på att man hade dressat greenerna och arbetat med fairway, så det liknade ej den banan vi var vana vid. Tyvärr blev det inte den golfen man väntat sig. Framförallt gick det inte att sätta puttade.
F.n. står vi kvar på Anibal i väntan på 2 dagars dåligt väder. Kör vidare mot Almeria och Alboran golf för spel.

Rigmor önskar alla en god första advent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.