Årets sista dag 2019

Till och från har vi flyttat oss mellan La Cala Mijas, Simbad, Cabopino och Ulla/Torgny. Själv föredrar jag Simbad där man står vid havet och nära en mycket bra restaurang, som har bra och god mat inte allt för dyrt (jmfrt med andra spanska restauranger). Platsen är oftast ”belamrad” av husbilar. Häromdagen stod här 22 HB, vilket är mycket på fredag-söndag då alla restaurang gäster skall ”komma till” för en Lunch. Oftast är det mest folk vid Lunch mellan 12-15.00. Att polisen inte oftare besöker platsen är förvånadsvärt eftersom den officiellt inte gäller som st.pl. eller annan betalplats. Restaurangen har vad jag vet ej klagat. Detta troligen pga att man vill ha bilar där också att halva parkeringen tillhör kommunen?
Idag den 31 december är vi tillbaka till samma plats som på julafton utanför Ulla/Totrgny’s hus. Man har breddat gatan, så det är OK att stå här. Spanjorerna har också en större tolerans än vi nordbor. Hemma skulle det skapa problem med att stå som vi gör. Spanjorerna har också en speciell ”regel” som säger ”kommer snart”, vilket innebär att man kan i princip ställa sig var som helst bara man sätter på varningsblinkers!

Bild från Julafton där Mats står bakom oss.

Vi har lyckats spela två rundor golf i dagarna på Atalaya’s nya bana och Cabopino. Tyvärr är dessa banor inget jag rekommenderar. Som en vän sa ”Detta är Kalle Anka banor”! Oavsett detta scorade jag bra på Atalaya men spelade uruselt på Cabopino. Båda banor kräver att man har Buggy’s. Priset varierar, men vi försökte få halva priset med golfhäftet. Tyvärr har man lärt sig att ta det absolut högsta priset som finns under året och det är högsäsongs priset, som är mellan okt-nov och mars-april. Normal priset i dec är lägre, vilket vi ansåg skulle gälla. Men vi kommer inte att spela dessa banor mer!

Det blir varje dag vi inte spelar golf en promenad på ca 5 km. Bilden visar nedan en bra vandringsled i området där vi befinner oss.

Under promenaderna kan man beskåda de fina trädgårdarna där det växer stora träd/buskar samma som vi har hemma i vardagsrummet (fast mycket mindre).

Ett restaurang besök gjorde Rigmor o jag häromdagen. Vi åt en god pil-pil rätt (gambas i vitlökssås med ‘piripiri’ krydda) som var väldigt mycket bättre än vi ätit tidigare. Huvudrätten blev en vanlig fläskfile’ (som vi ätit här tidigare o kan rekommenderas igen). Fisken får vänta till nästa besök.

Utanför restaurangen drogs det upp ny mat för morgondagen!

Dagen före Julafton satt vi och kollade in Bingolotto. Ett riktigt ”pengajippo”, som tyvärr vi spenderade några timmar på. Tråkigast var att vi ej kunde deltaga pga att Bingolotto inte accepterade samtal från Spanien.
Julafton blev ‘dessto’bättre med god mat och dryck. Kvällen blev inte så sen. Längre blir nog nyårskvällen då vi skall fira nyår hos Widings med Bengt som också anlänt hit från Marocko.

Bengt bjöd på ”återträff” Cava.

GOTT NYTT ÅR och GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.