Första dagarna i januari 2020

Ingen större förändring på det nya året. Man blir bara äldre och snart får man väl börja med käpp (eller stöd av golfklubborna!). Vi har lyckats spela nägra rundor och fann att Mijas, Los lagos är en av de bättre på sydkusten. Senaste banan var just denna Los Lagos, som kostar en del men både jag och Bengt var nöjda med banan.

Flygplanen ovan Paradorgolf var lite störande. Man ursäktade sig för den dåliga fairway med förklaringen att saltvatten tränger in och försämrar banan. Denna ”ursäkt” hörde jag på -80 talet också då vi spelade här. Jag tror dessvärre att det är utsläppen från flygplanen som fördärvar fairway.

Efter golfspelet på Mijas i förrgår tog vi en sväng till ”casa Rosa” (kallas rosa huset på svenska). En grossist som har ett fantastiskt urval av viner. Grabben som sålde, stod med en mobil i handen som han var mer intresserad av än försäljning, MEN när jag frågade om han hade NZ viner gick han direkt till de tre vita vin sorterna som fanns i lagret! Snacka om ”kunskap”! Bland hundratals olika viner hade han full koll på vad vinerna fanns. Jag fick tag på några flaskor från Marlbourogh distriktet, som ligger norrut på södra ön.

Trettonhelgen är spaninens ”jul”, där man på många ställen har parader av ”jultomtar” m.m. där man sprider ut massor av godis till barn/ungdomar. Bengt köpte en mycket god bulle/kaka som är en specialitet på denna högtid. Bullen smakade som en semla. och den var stor som en vetekrans.

mums – mums

Står man på La Cala Mijas finns en lång fin strandpromenad på ca 8-9 km som vi brukar promenera när vi står där. Snart kan man gå från La Cala till Las Chapas många fler km.

Strand promenaden i La Cala Mijas

Nästa ”blogg” inlägg blir kanske hemmifrån i jan-febr.

En tanke på “Första dagarna i januari 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.